Zamrznjeno mleko

Zamrznjeno kobilje mleko

Hitro zamrznjeno surovo kobilje mleko se hrani na temperaturi -18° C. Rok trajanja je 9 mesecev. Pakirano je v plastenke po 250 ml. Odtajamo ga na način, da se ne pregreje nad 40° C. Lahko ga odtajamo v vodi (cca 20 min), pri sobni temperaturi (cca 8 ur), v hladilniku (cca 24 ur). Čas tajanja je odvisen od temperature okolice. Dobro je, če plastenko med tajanjem večkrat pretresemo. Kobilje mleko praviloma uživamo hladno. V primeru, da ga pogrejemo nad telesno temperaturo pride do denaturacije hranilnih snovi, zato se posledično zmanjšajo pozitivni učinki, ki jih ima kobilje mleko na uživalce.

Milo iz kobiljega mleka

Milo na osnovi kobiljega mleka je 100% naraven proizvod. Pozitivni učinki kobiljega mleka na kožo so znani že iz časov Egipčanov, ko se je v mleku kopala Kleopatra. Ne samo da milo zaradi vsebnosti kobiljega mleka pomlaja kožo, znano je da pomaga tudi pri raznih oblikah dermatitisa, kožnih izpuščajih, aknah, luskavici, suhi koži ter drugih kožnih težavah.

Milo bogatita karitejevo in kakavovo maslo, ki sta znana po tem, da varujeta in ščitita kožo ter krepita njeno obrambno sposobnost in spodbujata obnovo. Dodana olja (palmino, kokosovo, oljčno in ricinusovo) slovijo po negovalnih učinkih na kožo, spodbujajo pa tudi zdravo rast las, trepalnic in obrvi. Dodana eterična olja sivke ali limonske trave milu dajeta nežen vonj. Sivka in limonska trava se uporabljata pri nečisti koži, mladostniških mozoljih in mastni koži. Hkrati sivka pomirja razdraženo kožo in blagodejno vpliva pri pikih žuželk. Milo je slovenski proizvod izdelan ročno in je zato unikaten.
Sivka Limonska trava Sivka
Milo iz kobiljega mleka - sivka Milo iz kobiljega mleka - limonska trava Milo iz kobiljega mleka

Šampon za lase iz kobiljega mleka

Šampon za lase vsebuje velik delež kobiljega mleka in je 100% naraven proizvod. Šamponu se glede na barvo gline, uporablja za različne tipe las. Zelena glina je namenjena suhim lasem, za mastne lase je dodana rdeča glina, občutljive lase bogati roza gline in šampon za normalne lase vsebuje belo glino. Zaradi vsebnosti kobiljega mleka šampon pomiri razdraženo lasišče, pomaga pri kožnih izpuščajih na lasišču ali v boju s prhljajem.

Naj bodo vaši lasje kodrasti, ravni, močni ali tanki, jih je potrebno nežno negovati in zaščititi pred dejavniki, ki bi jih lahko poškodovali in jim odvzeli sijaj. Večina šamponov vsebuje aditive, sintetične dišave, konzervanse in barvila, ki so lahko potencialno nevarna ali dražijo vašo kožo. Šamponu so poleg kobiljega mleka dodana naravna olja in druge maščobe ter jih s prijetnim vonjem obogatijo naravna eterična olja.

Šampon

Šamponi iz kobiljega mleka

 

Vlažilna krema iz kobiljega mleka

Vlažilna krema vsebuje velik delež kobiljega mleka, dodan na način, da se ohranijo naravni blagodejni učinki kobiljega mleka na kožo.

Raziskave so pokazale, da kobilje mleko v vlažilni kremi pomlajuje kožo, ji veča elastičnost in vlažnost, zmanjša globino gubic in pigmentne madeže. Pomaga tudi pri občutljivi, k vnetjem nagnjeni koži, kožo pomirja in pomaga pri obnovi kože. Prijeten vonj kremi pričarajo eterična olja kamilice, sladke pomaranče ali limonske trave.

Cream