Nataša

Dobrodošli

Na teh straneh boste našli številne informacije o kobiljem mleku. Ker smo šele na začetku, nam oprostite, če smo bili kje nedosledni. Na vsako vprašanje bomo odgovorili takoj, ko bo mogoče in odgovor skupaj z vprašanjem objavili v poglavju »Vprašanja in odgovori«. Kobilje mleko je živilo, ki se po sestavi zelo razlikuje od mleka krav, ovc in koz. Glavne razlike so:
  • manjša vsebnost maščobe in beljakovin,
  • večji delež popolnoma nenasičenih in večkrat nenasičenih maščobnih kislin,
  • večji delež albuminov in manjši delež globulinov,
  • lažje in hitreje prebavljivo, ker ne tvori grudic,
  • velika vsebnost mlečnih sladkorjev,
  • nizka energetska vrednost.
Z uživanjem kobiljega mleka si uravnovesimo delovanje imunskega sistema, kar vodi v boljšo kakovost življenja. V večini primerov z rednim uživanjem odpravimo ali omilimo težave, ki jih povzročajo alergije, kožne bolezni, bolezni prebavnega trakta, …